Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Καινοτομία, Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμων (MSc in Food Innovation, Quality and Safety)
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων
Full Time

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Καινοτομία, Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμων (2024-2025)

Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, της Σχολής Επιστημών Τροφίμων, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής οργανώνει και λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με ελληνικό τίτλο «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» και αγγλικό τίτλο “ FOOD INNOVATION, QUALITY AND SAFETY ” σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4957/2022 και σύμφωνα με το ΦΕΚ 7668/τ.Β/31-
12-2023.

Μέσω της παρούσας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αιτήσεις για φοίτηση στο Π.Μ.Σ. έως τη 13η Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 23.59.

1. Αντικείμενο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.)
Αντικείμενο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» (FOOD INNOVATION, QUALITY AND SAFETY) είναι η παροχή υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακής εκπαίδευσης, η προαγωγή της γνώσης, η ανάπτυξη της έρευνας στο επιστημονικό πεδίο της Επιστήμης των Τροφίμων προσβλέποντας στην ικανοποίηση των εκπαιδευτικών, ερευνητικών και αναπτυξιακών αναγκών της χώρας. Γενικός σκοπός του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι να εφοδιάσει τους/τις φοιτητές/τριες με εξειδικευμένες γνώσεις της Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων και την εφαρμογή τους στην ανάπτυξη προϊόντων και διεργασιών για την παραγωγή υψηλής ποιότητας, ασφαλών τροφίμων.

2. Σκοπός του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.)
Σκοπός του Προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει και να εξειδικεύσει επιστήμονες στο ευρύ και διεθνώς αναπτυσσόμενο πεδίο της Επιστήμης των Τροφίμων, προκειμένου να είναι σε θέση να διαχειριστούν θέματα που αφορούν στην Καινοτομία, την Ποιότητα και την Ασφάλεια των Τροφίμων, όπως και να προσφέρει υψηλού επιπέδου γνώσεις και να επιτρέψει στο/η φοιτητή/τρια να αποκτήσει ικανότητες στην ανάπτυξη και εφαρμογή επιστημονικών μεθόδων αξιολόγησης και ελέγχου της ποιότητας τροφίμων, διαχείρισης της ασφάλειας, όπως και έρευνας και ανάπτυξης νέων προϊόντων τροφίμων. Όραμα του Π.Μ.Σ. είναι να εξασφαλίσει στους/ις φοιτητές/τριες υψηλό επιστημονικό υπόβαθρο, γνώσεις και μεθοδολογία σκέψης που θα τους/τις καταστήσουν ικανούς/ές για συνεχή επιστημονική ανάπτυξη και πρόοδο.

Στη διάρκεια των σπουδών, ο/η φοιτητής/τρια αναμένεται να κατανοήσει εις βάθος θέματα επεξεργασίας, διεργασιών μηχανικής, συντήρησης και συσκευασίας τροφίμων, διαδικασιών ανάπτυξης νέων προϊόντων και παραγωγής όλου του φάσματος των τροφίμων, χημείας, ποιότητας και ανάλυσης τροφίμων, μικροβιολογίας και ασφάλειας τροφίμων, όπως και να αναπτύξει την κριτική του/της ικανότητα στην αντιμετώπιση προβλημάτων στη βιομηχανία τροφίμων, αλλά και δεξιότητες στην έρευνα και παραγωγή νέας γνώσης στην Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων. Οι κάτοχοι του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης θα διαθέτουν τις σύγχρονες και υψηλού επιπέδου γενικές και ειδικές επιστημονικές γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες ώστε αυτοδύναμα να συντονίζουν, να διευθύνουν και να οργανώνουν, τις διαδικασίες σύγχρονων επιχειρήσεων του κλάδου των τροφίμων, να σχεδιάζουν καινοτόμα τρόφιμα όπως και γενικώς να προάγουν τη σχετική έρευνα και τεχνογνωσία.

Η εκπαιδευτική διαδικασία περιλαμβάνει διαλέξεις, μελέτη της διεθνούς βιβλιογραφίας, σεμινάρια, ασκήσεις με πραγματικά δεδομένα, μελέτες περιπτώσεων, αναθέσεις εργασιών, εποπτευόμενη συμμετοχή σε ερευνητικές δραστηριότητες, εκπόνηση μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας, κλπ.

Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών έχει σχεδιασθεί ώστε να αναπτύσσεται μέσα από σύγχρονο και ολοκληρωμένο αναλυτικό περίγραμμα μαθημάτων και λοιπών δραστηριοτήτων εκπαίδευσης, αξιοποιώντας, συνθέτοντας και εξελίσσοντας τη διεθνή τεχνογνωσία και βασίζεται στα μαθησιακά αποτελέσματα.

3. Μαθησιακά αποτελέσματα του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.)
Τα μαθησιακά αποτελέσματα τα οποία κατακτούν οι φοιτητές/τριες με την ολοκλήρωση του Π.Μ.Σ. είναι σαφώς καθορισμένα και παρατίθενται στη συνέχεια:

  • Η απόκτηση μια ευρείας κατανόησης της επιστήμης τροφίμων, και η σε βάθος γνώση των εξειδικευμένων πεδίων της χημείας, μικροβιολογίας, επεξεργασίας – συντήρησης και διασφάλισης ποιότητας των τροφίμων.
  • Η εκτίμηση και οι λεπτομέρειες των επιδράσεων των συστατικών, της δομής και σύνθεσης στη συνολική ποιότητα των νωπών και επεξεργασμένων τροφίμων.
  • Η ανάπτυξη ικανότητας να ταυτοποιούν και εκτιμούν αναλυτικά προβλήματα και προβλήματα επεξεργασίας, την εκλογή των καταλλήλων μεθόδων και την κριτική αξιολόγηση της σημασίας των πειραματικών δεδομένων ή δεδομένων βιομηχανικής παραγωγής.
  • Η ανάπτυξη ικανότητας εργασίας με πραγματικά προβλήματα και υπόδειξης λύσεων σε ό,τι αφορά τον έλεγχο της ποιότητας και των παραγόντων που επηρεάζουν την ασφάλεια των τροφίμων.
  • Η διεξαγωγή υψηλού επιπέδου και καινοτόμου έρευνας επί της επιστήμης των τροφίμων, με έμφαση στην ανάπτυξη νέων προϊόντων, όπως και στην παραγωγή και προαγωγή νέας γνώσης.

Το Πρόγραμμα στοχεύει επίσης:

  • Στη διαμόρφωση πλαισίου συνεργασίας με άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα.
  • Στην προσέλκυση φοιτητών/τριών και διδακτικού προσωπικού από άλλα ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης.
  • Στην προβολή του ερευνητικού έργου των φοιτητών/τριών σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια ή/και στη δημοσίευση σημαντικών ερευνητικών αποτελεσμάτων της μεταπτυχιακής διπλωματικής τους εργασίας σε επιστημονικά περιοδικά διεθνούς κύρους.
  • Στην ανάδειξη της Αριστείας, χορηγώντας βραβεία στους διακριθέντες φοιτητές.
  • Στη διαρκή στήριξη των αποφοίτων τόσο σε επιστημονικές όσο και σε επαγγελματικές αναζητήσεις τους.

4. Προσόντα αποφοίτων του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.)
Με την επίτευξη των ανωτέρω μαθησιακών αποτελεσμάτων, οι απόφοιτοι του Π.Μ.Σ. θα αποκτήσουν:

  • ευρεία κατανόηση και σε βάθος γνώση εξειδικευμένων πεδίων της Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων και των εφαρμογών τους (Μικροβιολογία Τροφίμων, Επεξεργασία -Συντήρηση - Συσκευασία Τροφίμων, Χημεία Τροφίμων, Ανάλυση Τροφίμων, Ποιοτική και Οργανοληπτική Αξιολόγηση Τροφίμων, Ασφάλεια Τροφίμων, Καινοτομία και Ανάπτυξη νέων προϊόντων Τροφίμων, κλπ.)
  • ικανότητα χρήσης της επιστημονικής βιβλιογραφίας και ανάπτυξης νέων επιστημονικών υποθέσεων
  • δεξιότητες σε σύγχρονες επιστημονικές τεχνικές και τεχνολογίες και ικανότητες ανάπτυξης πειραματικού σχεδιασμού σε επιστημονική μελέτη, παραγωγής δεδομένων και μετρήσεων και αξιολόγησης και αποτίμησης των ερευνητικών αποτελεσμάτων
  • δεξιότητες γραπτής και προφορικής παρουσίασης επιστημονικών δεδομένων και ερευνητικών αποτελεσμάτων
  • ικανότητες εφαρμογής της επιστημονικής γνώσης στην έρευνα και καινοτομία, στην ανάπτυξη νέων προϊόντων τροφίμων και λειτουργικών τροφίμων, όπως και στη λήψη αποφάσεων σε θέματα ασφάλειας και διασφάλισης ποιότητας τροφίμων
  • ανάπτυξη κριτικών και ερευνητικών δεξιοτήτων που απαιτούνται για διδακτορικές σπουδές, όπως και καλλιέργεια της ηθικής και της δεοντολογίας στην έρευνα
  • ικανότητες εφαρμογής της επιστημονικής γνώσης για την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ή / και για την προώθηση της έρευνας σε επίκαιρα επιστημονικά ζητήματα.

Τα εφόδια αυτά θα υποστηρίξουν τους αποφοίτους στην επαγγελματική τους αποκατάσταση στην Ελλάδα ή το εξωτερικό:
Α) στον τομέα της έρευνας (Ερευνητικά Ιδρύματα, Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, και ερευνητικά εργαστήρια του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα),
Β) στον τομέα της βιομηχανίας (εταιρείες επεξεργασίας και τυποποίησης τροφίμων, εταιρείες ανάπτυξης νέων προϊόντων τροφίμων, φαρμακευτικές εταιρείες, κ.ά),
Γ) στον τομέα της ανάλυσης/ επιθεώρησης και πιστοποίησης συστημάτων διαχείρισης τροφίμων (φορείς του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα),
Δ) στον τομέα συμβούλων σε επιχειρήσεις παροχής μελετητικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών στη βιομηχανία τροφίμων, αξιοποιώντας την υφιστάμενη τεχνογνωσία και τις σύγχρονες εξελίξεις στον κλάδο,
Ε) μέσω της συνέχισης των σπουδών τους για την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος.

5. Χρονική Διάρκεια Σπουδών – Γλώσσα Διδασκαλίας – Πιστωτικές Μονάδες
Η χρονική διάρκεια φοίτησης στο ΠΜΣ που οδηγεί στην απονομή Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.), ορίζεται σε τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα, στα οποία περιλαμβάνεται και ο χρόνος εκπόνησης διπλωματικής εργασίας. Ο ανώτατος επιτρεπόμενος χρόνος ολοκλήρωσης των σπουδών ορίζεται στα πέντε (5) ακαδημαϊκά εξάμηνα, που προκύπτει από τον ελάχιστο χρόνο σπουδών προσαυξημένο κατά δύο (2) ακαδημαϊκά εξάμηνα [σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Π.Μ.Σ. του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής B’ 4861/2023)]. Ο μεταπτυχιακός φοιτητής που θα χρειαστεί τον επιπλέον χρόνο, ο οποίος δεν θα ξεπερνά τα δύο (2) συνεχόμενα εξάμηνα, θα πρέπει να καταθέσει στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ. αίτηση παράτασης σπουδών, στην οποία θα αιτιολογεί τους λόγους για τους οποίους αιτείται παράτασης. Υπεύθυνη για την έγκριση ή όχι του αιτήματος
παράτασης σπουδών είναι η Συνέλευση του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, κατόπιν εισηγήσεως της Συντονιστικής Επιτροπής. Μετά από τη συμπλήρωση της ανώτατης διάρκειας φοίτησης, με την επιφύλαξη των επόμενων παραγράφων, η Συνέλευση του Τμήματος εκδίδει πράξη διαγραφής. Ο/Η μεταπτυχιακός/ή φοιτητής/τρια, με αιτιολογημένη αίτησή του/της, μπορεί να ζητήσει, άπαξ, αναστολή της παρακολούθησης των μαθημάτων ή της εκπόνησης του πειραματικού μέρους της διπλωματικής εργασίας, εφόσον προσκομίσει τα σχετικά δικαιολογητικά. Οι λόγοι αναστολής φοίτησης θα πρέπει να είναι σοβαροί οικογενειακοί, επαγγελματικοί ή και λόγοι υγείας (στρατιωτική θητεία, ασθένεια, λοχεία, απουσία στο εξωτερικό, κ.ά.) που δικαιολογημένα στερούν από το φοιτητή/τρια τη δυνατότητα να ολοκληρώσει τις σπουδές του/της στο ανώτερο επιτρεπτό διάστημα των πέντε (5) ακαδημαϊκών εξαμήνων. Η απόφαση λαμβάνεται από τη Συνέλευση του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, κατόπιν εισηγήσεως της Συντονιστικής Επιτροπής. Τα εξάμηνα αναστολής της φοιτητικής ιδιότητας δεν προσμετρώνται στην προβλεπόμενη μέγιστη διάρκεια κανονικής φοίτησης. Η αναστολή φοίτησης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα
δυο (2) συνεχόμενα ακαδημαϊκά εξάμηνα, ούτε να έχει διάρκεια μικρότερη του ενός (1) εξαμήνου. Οι φοιτητές που βρίσκονται σε αναστολή φοίτησης, χάνουν την φοιτητική ιδιότητα καθ’ όλο το χρονικό διάστημα της αναστολής.

6. Απονομή «Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών» (Δ.Μ.Σ.)
Το Π.Μ.Σ. οδηγεί στην απονομή «Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών» (Δ.Μ.Σ.) με τίτλο «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» («FOOD INNOVATION, QUALITY AND SAFETY»), μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των υποχρεώσεων των φοιτητών/τριών ως προς το σύνολο των θεματικών ενοτήτων του προγράμματος σπουδών του Π.Μ.Σ. To Δ.Μ.Σ. απονέμεται από το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, της Σχολής Επιστημών Τροφίμων, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

7. Κατηγορίες εισακτέων
Στο Π.Μ.Σ. «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» («FOOD INNOVATION, QUALITY AND SAFETY»), γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. Τμημάτων Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών, Χημείας, Χημικών Μηχανικών, Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Βιολογίας, Γεωπονίας, Διατροφής και Διαιτολογίας, Κτηνιατρικής και άλλων συναφών τμημάτων Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων από το ΔΟΑΤΑΠ ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής.

Τα μέλη των κατηγοριών Ε.Ε.Π., καθώς και Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.Ε.Π. μπορούν μετά από αίτησή τους να εγγραφούν ως υπεράριθμοι/ες και μόνο ένας κατ’ έτος, χωρίς τέλη φοίτησης, σύμφωνα με το άρθρο 5 του Κανονισμού του Πα.Δ.Α. Τεύχος B’ 4861/02.08.2023.

8. Αριθμός εισακτέων
Το Π.Μ.Σ. «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» δέχεται έως τριάντα (30) φοιτητές/τριες ανά ακαδημαϊκό έτος. Σε περίπτωση ισοψηφίας υποψηφίων αυξάνεται ο αριθμός των εισακτέων μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών, ώστε να εισαχθεί και ο τελευταίος/α ισοψηφών/ούσα υποψήφιος/α. Το Π.Μ.Σ. προγραμματίζει να απασχολεί διδάσκοντες που προέρχονται από το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής όπως και από άλλα τμήματα του Πα.Δ.Α., ή άλλων Πανεπιστημίων, ή από Ερευνητικά Κέντρα της ημεδαπής ή και της αλλοδαπής, ή και από άλλους χώρους.

9. Διαδικασία υποβολής αιτήσεων υποψηφίων
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν οι υποψήφιοι/ες είναι:

  1. Έντυπη αίτηση συμμετοχής (Βλέπε ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α)
  2. Φωτοτυπία δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.
  3. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα και κείμενο προθέσεων φοίτησης, όπως περιγράφεται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β της παρούσης.
  4. Αντίγραφο πτυχίου/διπλώματος ή βεβαίωση περάτωσης σπουδών (αναγράφει το βαθμό πτυχίου και ότι εκκρεμεί μόνο η διαδικασία της ορκωμοσίας).
  5. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας (με ακριβή μέσο όρο) ή Παράρτημα διπλώματος το οποίο επισυνάπτεται στον τίτλο σπουδών.
  6. Δύο συστατικές επιστολές. Οι νέοι πτυχιούχοι πρέπει να καταθέτουν τουλάχιστον μία συστατική επιστολή από Διδάσκοντες του Ιδρύματος του απονεμηθέντος τίτλου σπουδών, ενώ η δεύτερη συστατική επιστολή μπορεί να χορηγηθεί από εργοδότη σε περίπτωση εργασιακής προϋπηρεσίας άνω των (3) τριών μηνών. Οι εργαζόμενοι δύναται να καταθέτουν μία συστατική επιστολή από τον εργασιακό τους χώρο, ενώ η δεύτερη συστατική επιστολή μπορεί να χορηγηθεί από Διδάσκοντες του Ιδρύματος του απονεμηθέντος τίτλου σπουδών.
  7. Αποδεικτικό γνώσης της αγγλικής γλώσσας επιπέδου Β2 (καλή γνώση) ή ανώτερο. Η καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας πιστοποιείται με αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών π.χ. τίτλο σπουδών από Εκπαιδευτικό Ίδρυμα αγγλόφωνης χώρας το οποίο έχει αναγνωρισθεί από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ή πτυχίο από Αγγλόφωνο Πρόγραμμα Σπουδών Ελληνικού Α.Ε.Ι., ή Πιστοποιητικό First Certificate in English, ή Πιστοποιητικό Toefl με βαθμολογία τουλάχιστον 500 μόρια (ή 300 με ή Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (επίπεδο Β2 τουλάχιστον). Τα αποτελέσματα TOEFL και IELTS κατοχυρώνονται για τέσσερα (4) χρόνια.
  8. Πιστοποιητικό επαρκούς γνώσης της ελληνικής γλώσσας για τους αλλοδαπούς.
  9. Δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και ανακοινώσεις σε συνέδρια με σύστημα κριτών, διακρίσεις-βραβεία, υποτροφίες, διδακτορικός τίτλος, άλλος μεταπτυχιακός τίτλος, δεύτερο πτυχίο πρώτου κύκλου σπουδών, εάν υπάρχουν.
  10. Αποδεικτικά ερευνητικής δραστηριότητας σε Πανεπιστήμια ή Ερευνητικά κέντρα ή επαγγελματικής εμπειρίας σε επιχειρήσεις ή οργανισμούς, η οποία αποδεικνύεταιμ με σχετικές συμβάσεις και πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις φορέα υποχρεωτικής ασφάλισης, εάν υπάρχουν.

Οι αιτήσεις υποψηφιότητας, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά κατατίθενται στη Γραμματεία του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών σε έντυπη ή σε ηλεκτρονική μορφή στο e-mail: msc-fiqs@uniwa.gr έως τη 13η Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 23.59.

Οι υποψήφιοι/ες, οι οποίοι έχουν αποφοιτήσει από ιδρύματα της αλλοδαπής, πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό αντιστοιχίας και ισοτιμίας από τον ΔΟΑΤΑΠ, σύμφωνα με το άρθρο 5 του Κανονισμού Λειτουργίας των Π.Μ.Σ. ΦΕΚ 4861 και το άρθρο 304 του 4957/22. Αίτηση μπορούν να υποβάλουν και τελειόφοιτοι Τμημάτων, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν προσκομίσει Βεβαίωση Περάτωσης των Σπουδών τους πριν την ημερομηνία επικύρωσης του πίνακα των επιτυχόντων. Τα δικαιολογητικά που κατατίθενται από τους υποψήφιους/ες πρέπει να έχουν υποβληθεί εμπρόθεσμα, όπως αυτά προβλέπονται στη σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Εκπρόθεσμες αιτήσεις δεν γίνονται δεκτές.

10. Διαδικασία αξιολόγησης αιτήσεων υποψηφίων και τελικής επιλογής υποψηφίων φοιτητών/τριών
Η Γραμματεία συντάσσει πίνακα υποψηφίων μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών, τον οποίο διαβιβάζει στην Επιτροπή Αξιολόγησης Υποψηφίων, μαζί με το σύνολο των αιτήσεων των υποψήφιων μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών και με το συνοδευτικό υλικό τους. Η διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφίων περιλαμβάνει δύο στάδια:

Στο πρώτο στάδιο της διαδικασίας, αξιολογούνται οι αιτήσεις με βάση την πληρότητα και την εγκυρότητα των απαιτούμενων δικαιολογητικών που υποβλήθηκαν, το οποίο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση πρόκρισης στο επόμενο στάδιο.

Κατά το δεύτερο στάδιο της διαδικασίας, οι υποψήφιοι/ες καλούνται σε συνέντευξη ενώπιον της Επιτροπής Αξιολόγησης Υποψηφίων.

11. Κόστος Λειτουργίας – Τέλη Φοίτησης

  • Για τη συμμετοχή τους στο Π.Μ.Σ. «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ», οι μεταπτυχιακοί/ές φοιτητές/τριες καταβάλλουν τέλη φοίτησης που ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 2.700 ευρώ. Η καταβολή του τέλους γίνεται σε τρεις ισόποσες δόσεις των 900 ευρώ, ήτοι στην αρχή του Α’ εξαμήνου σπουδών, στην αρχή του Β’ εξαμήνου σπουδών και στο τέλος του Β’ εξαμήνου. Συγκεκριμένα η καταβολή της 1ης δόσης γίνεται με την εγγραφή στο Π.Μ.Σ., η καταβολή της 2ης εντός 10 ημερών από την έναρξη του Β΄ εξαμήνου και η καταβολή της 3ης δόσης γίνεται με την ολοκλήρωση του Β΄ εξαμήνου. Οι μεταπτυχιακοί/ές φοιτητές/τριες οφείλουν να έχουν εξοφλήσει όλες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις πριν την έναρξη της μεταπτυχιακής διπλωματικής τους εργασίας. Στις περιπτώσεις διακοπής της φοίτησης το συνολικό καταβληθέν ποσό δεν επιστρέφεται.
  • Η καταβολή των διδάκτρων γίνεται στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.) του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ο οποίος είναι αρμόδιος για τη διαχείρισή τους.
  • Οι μεταπτυχιακοί/ές φοιτητές/τριες οφείλουν να έχουν εξοφλήσει όλες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις πριν την χορήγηση βεβαίωσης ολοκλήρωσης σπουδών και την απονομή του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Πληροφορίες
1) Ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας και οι υπόλοιποι Κανονισμοί του Π.Μ.Σ., ο Οδηγός Σπουδών, τα Περιγράμματα των Μαθημάτων και το
Διδακτικό Προσωπικό όπως και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία αναφέρονται αναλυτικά στην Ιστοσελίδα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Καινοτομία, Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμων στη διεύθυνση (https://foodiqs.uniwa.gr/)
2) Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματέα του Π.Μ.Σ. (τηλ. 210-5385529, email msc-fiqs@uniwa.gr) και στην Γραμματεία του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων (τηλ. 210-5385506).

Προκήρυξη και Αίτηση


Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr


Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο